Ainekset: |
|
2 ½ dl |
maitoa
|
1 dl |
sokeria
|
1 |
kananmuna
|
2 tl |
kardemummaa
|
½ tl |
suolaa
|
1 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
7-8 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
100 g |
tai Sunnuntai Leivontamargariinia
|
Täyte: |
|
150 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
2 rkl |
kanelia
|
1 dl |
sokeria
|
1 rkl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
Voiteluun ja pinnalle: |
|
1 |
kananmuna
|
raesokeria
|
|
mantelilastuja
|
Valmistusohje
Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi nesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini kuohkeaksi ja sekoita siihen kaneli, sokeri ja vehnäjauho.
Nosta kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta noin 5 mm paksuinen suorakaiteen muotoinen levy. Levitä ohut kerros täytettä tasaisesti taikinalevyn päälle. Taita levyn yläreunasta 1/3 osuus kohti alareunaa ja tämän jälkeen alareunasta saman verran kohti yläreunaa. Taikinasta tulee yhteensä kolmikerroksinen. Kauli sitten taikinaa varoen tasaiseksi levyksi ja leikkaa pizzaleikkurilla tai terävällä veitsellä noin 3 cm paksuja suikaleita. Pyöritä suikaleet kierteelle. Taita päät piiloon kierteen alle, etteivät ne aukea uunissa. Anna kanelikierteiden kohota vedottomassa paikassa liinan alla vähintään 1h tai kunnes ne kaksinkertaistavat kokonsa.
Voitele kanelikierteet munalla ja ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10–15 minuuttia.