Pohja |
|
0,5 pkt |
Sunnuntai Piparitaikinaa
|
Täyte |
|
200 g |
kuivattuja luumuja
|
3 dl |
omenamehua
|
1 rkl |
sitruunamehua tai konjakkia
|
4 |
liivatelehteä
|
0,5 dl |
omenamehua
|
200 g |
rahkaa
|
0,75 dl |
sokeria
|
2 dl |
Kuohukermaa
|
Koristeluun |
|
kermavaahtoa, piparisydämiä, suklaahippuja
|
Valmistusohje
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuona pohjan (halkaisija n. 23 cm) kokoinen levy.
2. Kauli taikina ½ cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä vuoan pohjan kokoinen pala. Laita taikina levyvuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin alatasossa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Leivo lopputaikinasta koristepipareita.
3. Keitä luumuja omenamehussa miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia kunnes ne pehmenevät. Soseuta luumut liemineen. Mausta luumuseos sitruunamehulla tai konjakilla. Sekoita jäähtyneeseen luumusoseen joukkoon rahka ja sokeri. Vaahdota kerma.
4. Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne omenamehuun. Lisää liivateseos täytteen joukkoon.
5. Sekoita kermavaahto täytteen joukkoon varovasti nostellen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai mieluiten yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele pursottamalla notkistetulla Sunnuntai Vaniljalla, minipiparisydämillä ja suklaahipuilla.