Ainekset |
|
1 1/2 dl |
ruokosokeria
|
3 dl |
Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
150 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 |
muna
|
Täyte |
|
200 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
250 g |
maitorahkaa
|
4 |
munaa
|
1 dl |
sokeria
|
Karpalomarmorointi |
|
1 1/2 dl |
pakastekarpaloita
|
1 rkl |
sokeria
|
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja ota karpalot sulamaan.
Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet keskenään. Nypi seos jääkaappikylmän kuutioidun margariinin joukkoon. Sekoita joukkoon muna.
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan reunoja myöden. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte. Vatkaa sekaisin huoneenlämpöinen tuorejuusto, maitorahka, munat ja sokeri.
Survo sauvasekoittimella karpalot ja sokeri.
Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja lusikoi täytteen päälle karpalosurvos. Tee pintaan marmorointi veitsen kärjellä pyörivin liikkein, jolloin karpalopisarat osittain sekoittuvat täytteeseen.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Jäähdytä huolella ennen leikkaamista. Voit myös valmistaa piirakan jo edellisenä päivänä. Karpalot voi korvata myös muilla kotimaisilla marjoilla. Kokeile vaikkapa puolukoita, mustikoita tai viinimarjoja.