Taikina |
|
5 dl |
maitoa
|
1 |
muna
|
2 dl |
sokeria
|
1 rkl |
kardemummaa
|
2 tl |
vanilliinisokeria
|
2 tl |
suolaa
|
15-16 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
2 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
200 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia tai
|
2 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Voiteluun |
|
munaa
|
|
Täyte ja koristelu |
|
36 kpl |
säilykekirsikkaa
|
100 g |
mantelilastuja
|
tomusokeria
|
Valmistusohje
1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 36 osaan. Pyörittele palaset pyöreiksi pikkupulliksi. Paina pullan pohjaan sormella syvennys, pane siihen kirsikka ja ummista pulla nipistellen kiinni. Anna pullien kohota pellillä leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
3. Voitele pullat munalla. Kaada mantelilastut pieneen kulhoon. Ota pulla käteen ja pyöräytä voideltu osa kauttaaltaan mantelilastuissa.
4. Paista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
5. Siivilöi jäähtyneiden pullien pinnalle tomusokeria.