Joulun alla leipominen tuo joulun tunnelman! Jutta Rantaselle joulun tärkeimmät reseptit ovat usein yksinkertaisia ja klassisen maistuvia, kuten tämä ihana porkkanakakku. Rantasen perheessä otetaan varaslähtö joulun makumaailmaan jo marraskuun puolella, kun porkkanakakkua tarjotaan esikoisen synttäreillä. Siihen porkkanakakku onkin täydellinen valinta, kuten pikkujouluihinkin tai muihin joulun ajan herkutteluihin.
Ainekset: |
|
100 g |
Sunnuntai margariinia
|
1 dl |
sokeria
|
1 dl |
fariinisokeria
|
2 |
munaa
|
2,5 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
0,5 tl |
jauhettua inkivääriä
|
0,5 tl |
jauhettua neilikkaa
|
1 rkl |
kanelia
|
0,5 tl |
kardemummaa
|
0,5 |
appelsiinin kuori raastettuna
|
2 rkl |
appelsiinin mehua
|
200 g |
porkkanaa raastettuna
|
Kuorrute |
|
400 g |
tuorejuustoa
|
2 dl |
Kuohukermaa
|
0,75 dl |
tomusokeria
|
1 tl |
piparkakkumaustetta
|
piparkakkuja koristeeksi
|
Valmistusohje
Aloita valmistamalla pohja. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata Sunnuntai margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon siivilän läpi varovasti käännellen. Lisää joukkoon jäähtynyt margariini. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste, appelsiinin mehu sekä raastettu appelsiinin kuori. Sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm). Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia, tai kunnes kakku on kiinteä ja saanut hiukan väriä. Jäähdytä ja leikkaa pohja neljään osaan. Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri keskenään vaahdoksi. Mausta piparkakkumausteella. Levitä kuorrutetta reilousti kakkupohjien väliin ja lopuksi päälle. Koristele piparkakuilla.