Resepti
Raaka-aineet |
|
400 g |
Sunnuntai Piirakkataikinaa
|
1 dl |
valkosipulilla maustettua tomaattikastiketta (pastakastike)
|
1 dl |
ranskankermaa
|
2 |
kananmunaa
|
50 g |
pala munakoisoa
|
2 |
tomaattia
|
ripaus mustapippuria rouheena
|
|
n 200 g |
mozzarellajuustoa
|
tuoretta basilikaa
|
Valmistusohje
Sulata taikinaa tunti huoneenlämmössä ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita tomaattikastike, ranskankerma ja raa´at kananmunat. Levitä täyte piiraspohjalle. Viipaloi tomaatit ja munakoiso, leikkaa munakoisoviipaleet puolikuiksi. Levitä tomaatti- ja munakoisoviipaleet täytteen päälle ja rouhi niille hiukan mustapippuria. Leikkaa myös mozzarellajuusto viipaleiksi, laita ne piirakalle päällimmäisiksi. Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 35 minuuttia. Koristele valmis piirakka basilikan lehdillä.