Taikina |
|
2 dl |
maitoa
|
1 |
muna
|
1 dl |
sokeria
|
0,5 rkl |
kardemummaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
7-8 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 dl |
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta tai
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
Täyte |
|
2 dl |
kuivattuja aprikooseja
|
0,5 prk |
punaisia kirsikoita sokeriliemessä (45 g)
|
50 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia tai
|
0,5 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
1 rkl |
kanelia
|
Valmistusohje
1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
2. Leikkaa aprikoosit ja valutetut kirsikat kuutioiksi ja koristeeksi tulevat kirsikat puoliksi.
3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
4. Kauli taikina levyksi (noin 40 x 50 cm). Levitä päälle margariini, kaneli, aprikoosi ja kirsikat. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.
5. Leikkaa rullasta noin 1,5 cm:n viipaleita. Asettele ne leivinpaperin päälle pellille kaksi vierekkäin ja samalla lomittain pyöreäksi kranssin muotoon. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
6. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
7. Voitele ja koristele kranssi. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
8. Sihtaa jäähtyneen kranssin pinnalle tomusokeria.