Kokeile levylihapiirakkaa kasvisversiona Härkiksestä! Herkullinen, runsastäytteinen piirakka on riittoisa tarjottava esimerkiksi illanistujaisiin.
Ainekset |
|
1 pkt |
Sunnutai Isoja Lehtitaikinalevyjä
|
2 1/2 dl |
raakaa puuroriisiä
|
1 1/2 dl |
paahdettua sipulia
|
4 |
munaa
|
1/2 dl |
rypsiöljyä
|
350 g |
Härkistä
|
1 rkl |
jauhelihamaustetta
|
2 tl |
paprikamaustetta
|
1 tl |
maustepippuria
|
1/2 tl |
valkopippuria
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 dl |
voisulaa
|
1 1/2 dl |
kaurajuomaa tai maitoa
|
Voiteluun ja koristeluun munaa ja seesaminsiemeniä
|
Valmistusohje
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kevyesti ja valuta hyvin.
Keitä munia 10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna.
Paista Härkis mausteiden kanssa kuumassa öljyssä rapeaksi. Lisää joukkoon paahdettu sipuli.
Yhdistä kaikki täytteen aineet, sekoita hyvin ja tarkista maku.
Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Nosta kaulittu levy papereineen uunipellille ja levitä sille täyte tasaiseksi kerrokseksi. Kauli toinen levy hieman suuremmaksi kuin pohja. Nosta levy täytteen päälle ja painele kiinni täytteeseen. Voitele munalla ja pistele pintaa haarukalla muutaman kerran.
Paista 200 asteisen kiertoilmauunin keskitasolla 35–40 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullankeltainen.