Ainekset |
|
0,5 l |
maitoa
|
1 |
muna
|
1 dl |
sokeria
|
1 tl |
suolaa
|
0,5 rkl |
kardemummaa
|
2 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
9-10 dl |
Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
|
1 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Paistamiseen |
|
2 pkt |
Sunnuntai Munkinpaistorasvaa
|
Pinnalle |
|
sokeria
|
Valmistusohje
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen muna, suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva. Taikina saa jäädä löysähköksi. Anna taikinan levätä 5 minuuttia.
Kaada taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta tanko. Leikkaa tanko kahteenkymmeneen palaan. Pyörittele palat jauhotetuin käsin pyöreiksi pulliksi. Tee pulliin reikä painamalla etusormet läpi pullan. Venytä reikää varovasti. Anna munkkien kohota 20 minuuttia liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 170 asteeseen. Öljyn kuumuutta voit kokeilla taikinapalalla.
Nosta rinkilät öljyyn reikäkauhalla ja paista ne molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ota kypsät rinkilät öljystä reikäkauhalla valumaan talouspaperilla peitetylle lautaselle. Kierittele munkkirinkilät sokerissa.