Pehmeät korvapuustit onnistuvat myös gluteenittomina. Voit leipoa samasta taikinasta myös esimerkiksi laskiaispullia tai hillopullia.
Ainekset: |
|
3 dl |
maitoa
|
2 tl |
psyllium
|
1 tl |
suolaa
|
1 dl |
sokeria
|
1 rkl |
kardemummaa
|
1 |
muna
|
1 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
7 dl |
Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
|
1 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Täyte: |
|
75 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
|
sokeria
|
|
kanelia
|
|
Voiteluun: |
|
1 |
muna
|
raesokeria
|
Valmistusohje
Lämmitä maito 48 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota 5 minuutin ajan.
Lisää nesteeseen suola, sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita kuivahiiva ja leivinjauhe kolmeen desilitraan jauhoseosta ja lisää seokseen hyvin vaivaten.
Vaivaa joukkoon Sunnuntai Juokseva ja vähitellen loput jauhoseoksesta. Vaivaa taikinaa niin kauan, että se alkaa hieman irrota kulhon reunoista ja tuntuu kimmoisalta.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeä margariini taikinalevyn pinnalle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten. Leikkaa palat vinoittain niin että leveämpi puoli on noin 4-5 cm ja kapeampi 2 cm. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin ja paina molemmilla peukaloilla keskeltä.
Nosta pullat leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Anna nousta lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.