Suolainen poropiirakka punajuurella sopii täydellisesti talviseen kahvipöytään ja illanistujaisiin. Mehevä piirakkapohja leivotaan kotimaisesta gluteenittomasta kaurajauhosta.
Pohja |
|
3 dl |
Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoja
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 dl |
emmentaljuustoraastetta
|
1 rkl |
vettä
|
Täyte |
|
1-2 |
punajuurta (200 g)
|
1 1/2 dl |
vettä
|
150 g |
pororouhetta
|
1 rkl |
öljyä
|
1/2 rkl |
tuoretta rosmariinia
|
100 g |
piparjuurituorejuustoa
|
200 g |
kermaviiliä
|
1 dl |
Kuohukermaa
|
2 |
munaa
|
1/4 tl |
valkopippuria
|
Valmistusohje
Nypi kaurajauho, kylmä kuutioitu margariini ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkapohja jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
Kuori ja kuutioi punajuuret. Lisää kuumalle pannulle punajuuret ja vesi ja keitä keskilämmöllä. Kun vesi on haihtunut, lisää pororouhe ja öljy. Paista muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini.
Levitä piparjuurituorejuusto piirakkapohjan päälle. Levitä päälle punajuuri-poroseos. Yhdistä erillisessä kulhossa kermaviili, kuohukerma, munat ja valkopippuri, ja kaada seos piirakan pinnalle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.