Pohja |
|
150 g |
kaurakeksejä
|
3/4 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Täyte |
|
4 kpl |
liivatelehtiä
|
1 ½ dl |
glögitiivistettä
|
4 dl |
laktoositonta kermaa
|
400 g |
laktoositonta vaniljarahkaa
|
Kiille |
|
3 kpl |
liivatelehtiä
|
2 dl |
vettä
|
1! dl |
glögitiivistettä
|
Valmistusohje
1.Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen levy (halkaisija noin 22 cm) ja aseta vuoan pohjalle. Voit myös vuorata vuon reunat kalvolla tai leivinpaperilla.
2.Murskaa keksit omassa pussissaan esimerkiksi kaulimella painellen. Yhdistä keksimurut ja Sunnuntai Juokseva murumaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
3.Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia.
4.Kuumenna glögitiiviste ja kerma.
5.Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan nesteeseen.
6.Sekoita nesteen joukkoon rahka.
7. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
8.Valmista kiille: Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia.
9.Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesi-glögiseokseen. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tunti.
10.Irrota kakku vuoastaan. Koristele haluamallasi tavalla.