Ainekset |
|
7,5 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
200 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
2,5 dl |
maitoa tai vettä
|
Fetajuustotäyte |
|
100 g |
fetajuustoa
|
0,5 tl |
kuivattua basilikaa
|
Voiteluun |
|
munaa
|
|
Pinnalle |
|
juustoraastetta tai seesaminsiemeniä
|
Valmistusohje
1. Nypi vehnäjauhot ja pehmeä margariini murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja suola. Lisää haalea maito tai vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Hienonna fetajuusto ja mausta se basilikalla.
3. Jaa taikina kolmeen osaan. Kaaviloi osat pyöreiksi (halkaisijaltaan n. 30 cm) levyiksi. Leikkaa taikinapyörällä levyt kahdeksaan osaan. Pane täytettä lusikallinen kullekin kolmiolle. Kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
4. Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta tai seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.