Tuhti ja herkullinen suklaajuustokakku on suklaata rakastavan unelma. Kakku kannattaa leipoa jo edeltävänä päivänä ja antaa sen vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Pohja |
|
150 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 1/2 dl |
sokeria
|
1 |
muna
|
3 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
2 rkl |
kaakaojauhetta
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
Täyte |
|
150 g |
tummaa suklaata
|
400 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
1 dl |
tomusokeria
|
2 |
munaa
|
200 g |
maitorahkaa
|
1 ps |
Daim raepussi (á 225 g)
|
Koristelu |
|
1 1/2 dl |
vispikermaa
|
1 rkl |
tomusokeria
|
pensasmustikoita ja osa täytteen Daim-rakeista
|
Valmistusohje
1. Ota margariini huoneenlämpöön pehmenemään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele vuoka öljyllä.
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
3. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sihtaa jauhoseos vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen tasalämmöllä. Aseta uunipelti uunin alimmalle tasolle ja ritilä keskitasolle.
5. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen keskiteholla vatkaten. Lisää hieman jäähtynyt suklaa sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää maitorahka ja Daim-rakeet, mutta jätä pieni määrä rakeita jäljelle kakun koristelua varten. Kaada tasaiseksi käännelty mousse vuokaan.
6. Paista uunin keskitasolla 60 minuuttia. Uunissa oleva uunipelti estää kakkuvuoasta mahdollisesti tippuvaa rasvaa sotkemasta uunia. Paistoajan täytyttyä sammuta uuni, mutta jätä kakku vielä vetäytymään jälkilämmölle 30 minuutin ajaksi.
7. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja nosta vielä vetäytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
8. Koristele kakku ennen tarjoilua. Vatkaa vispikerma ja tomusokeri vaahdoksi. Pursota kerma kakun päälle ja koristele täytteestä jätetyillä Daim-rakeilla ja pensasmustikoilla.