Kuohkean paksut banaaniletut maistuvat milloin tahansa, myös aamiaisella. Tarjoa silloin seuraksi marjoja tai hedelmiä. Tässä nämä herkulliset letut kahdella eri täytteellä. Kumpi on enemmän sinun mieleesi?
Banaaniletut: |
|
2 |
banaania
|
2 |
kananmunaa
|
1 rkl |
sokeria
|
1 1/2 dl |
Sunnuntai vehnäjauhoja
|
1/2 tl |
leivinjauhetta
|
1 dl |
maitoa
|
Paistamiseen: |
|
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
|
Kaakao-maapähkinälevite: |
|
1 1/2 dl |
makeutettua maapähkinävoita
|
1-2 rkl |
sokeroimatonta kaakaojauhetta
|
1/2 dl |
hunajaa
|
(kookosöljyä notkistamiseen)
|
|
(2 banaania viipaleina)
|
|
Vaniljavaahtoa ja marjoja: |
|
2 dl |
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
|
2 dl |
vadelmia
|
2 dl |
pensasmustikoita
|
1/2-3/4 dl |
juoksevaa hunajaa
|
Valmistusohje
Soseuta banaanit sauvasekoittimella tai haarukalla lautasella.
Laita ne kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Mittaa sekaan sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja maito. Kääntele taikina sekaisin.
Kuumenna Sunnuntai Juokseva rypsiöljyvalmiste räiskäle- tai lettupannussa.
Paista taikina molemmin puolin kuohkeiksi räiskäleiksi tai pieniksi letuiksi.
Voit tarjota lettujen kanssa jäätelöä, kermavaahtoa, marjoja tai hedelmiä.
Itse valmistettu kaakao-maapähkinälevite on myös herkullinen ja sopii hyvin banaaniviipaleiden kanssa.
Valmista kaakao-maapähkinälevite. Mittaa lautaselle makeutettu maapähkinävoi ja sokeroimaton kaakaojauhe ja hunaja. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hunajaa. Jos seos tuntuu paksulta, notkista sitä pienellä määrällä kookosöljyä. Tarjoa räiskäleiden kanssa. Viipaloi seuraksi halutessasi banaaniviipaleita.
Vaahdota vaniljakastike ja tarjoa räiskäleiden tai lettujen kanssa. Tarjoa seuraksi vadelmia ja pensasmustikoita ja valuta halutessasi päälle hieman hunajaa.