Ainekset |
|
1 ps |
Sunnuntai Ohukais- ja vohvelijauhetta
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
6 dl |
kylmää vettä
|
1 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Itse tehty taikina |
|
3 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
0,5 tl |
leivinjauhetta
|
0,5 tl |
suolaa
|
2 |
munaa
|
4 dl |
maitoa
|
2 rkl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Vohvelien paistamiseen |
|
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
|
Avokadosalsa |
|
1 |
avokado
|
1 |
tomaatti
|
1 |
kevätsipuli varsineen
|
1 |
tuore chili
|
2 rkl |
tuoretta korianteria
|
1 tl |
sitruunamehua
|
0,5 tl |
suolaa
|
(1 puristettu valkosipulin kynsi)
|
Valmistusohje
1. Valmista ensin täyte: Halkaise avokado ja poista siemen ja kuoret. Leikkaa avokado ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli, korianteri ja chili. Sekoita ainekset keskenään ja lisää sitruunamehu, suola ja halutessasi puristettu valkosipulin kynsi. Laita salsa kylmään maustumaan vohveleiden paiston ajaksi.
2. Mittaa kulhoon kylmä vesi. Vispilöi joukkoon ohukais- ja vohvelijauhe, johon on lisätty leivinjauhetta. Lisää joukkoon Sunnuntai Juokseva ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 5 minuuttia.
3. Itse tehty taikina: Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja suola. Vatkaa jauhoseos munien ja maidon joukkoon ja lisää Sunnuntai Juokseva.
4. Kuumenna vohvelirauta ja voitele se Sunnuntai Juoksevalla.
5. Kaada taikinaa vohveliraudalle noin 0,75 dl ja paista kunnes vohveli on rapea ja kullankeltainen. Tarjoa heti ranskankerman ja avokadosalsan kanssa.