Pukki, pulkka ja porot
Lataa kaava-arkki (PDF) ja ohjeet tästäKoristeluun:
- 1 tuubi sokerikuorrutetta tai
- 2 dl tomusokeria ja 1—2 rkl vettä
- hopeakuulia
Kiinnitykseen: 1 dl sokeria sulatettuna
Lisäksi:
- pursotinpussi
- puuvillalankaa
Sokerikuorrutteen valmistus:
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Laita kuorrute pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä.
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kaavat. Halutessasi voit kopioida ne paksummalle paperille tai pahville.
- Kauli taikinapalat 30 cm x 35 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä kaavojen mukaan pulkan sivut, pohja, taka- ja etuosat, 4 poroa, joulupukki ja 4 poron tukipalaa. Yhdistä loput taikinapalat ja kauli noin 25 cm x 25 cm kokoiseksi pohjalevyksi. Yhdestä levystä tulee yksi pukki ja pulkka sekä neljä poroa. Nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa 6—8 minuuttia, pohjalevyä 10—12 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Koristele osat sokerikuorrutteella. Anna kuivua.
- Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa.
- Kokoa ensin pulkka kinnittämällä sulatetulla sokerilla sivuosaan takaosa, pohja ja etuosa sekä viimeiseksi näihin toinen sivu.
- Kiinnitä pulkka pohjalevyyn. Kiinnitä pukki pulkkaan.
- Kiinnitä porot alustaan ja niihin tuet. Tee ohuesta langasta tai narusta valjaat poroille.
- Tee koristeeksi pieniä lahjapaketteja pulkkaan tai täytä pulkka karamelleilla.
- Ripottele pohjalevylle tomusokeria lumeksi.