Piparikuusi
Lataa kaava-arkki (PDF) ja ohjeet tästä1 pkt Sunnuntai Piparitaikinaa (1 kg)
Koristeluun:
- 1 tuubi vihreää tai punaista sokerikuorrutetta tai
- 2 dl tomusokeria, muutama tippa vihreää tai punaista elintarvikeväriä ja 1—2 rkl vettä
- hopeakuulia
Lisäksi: pursotinpussi
Sokerikuorrutteen valmistus:
- Laita tomusokerin joukkoon muutama tippa elintarvikeväriä. Sekoita joukkoon vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Laita kuorrute pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä.
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kaavat. Halutessasi voit kopioida ne paksummalle paperille tai pahville.
- Kauli taikinapalat 35 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä tähtiä kaavoja apuna käyttäen. Tee kaikkia kokoja 2 kpl, paitsi suurinta tähteä (tähti 6) ja pienintä latvatähteä 1 kpl. Nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle.
- Ota pienellä pyöreällä muotilla (esim. maustepurkin kannella) 10—12 pyöreää tähtien väliin laitettavaa välikappaletta.
- Paista keskenään samankokoiset osat samalla pellillä. Paista isoja tähtiä 200 asteessa noin 10 minuuttia ja pieniä osia 5—8 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Pursota koristeraidat sokerikuorrutteella tähtien reunoihin. Painele hopeakuulat välittömästi kuorrutteeseen. Anna kuivua.
- Kokoa kuusi suurimmasta tähdestä alkaen. Kiinnitä alimmaisen tähden (tähti 6) päälle sokerikuorrutteen avulla kaksi pyöreää välikappaletta. Kiinnitä loput tähdet kokojärjestyksessä vuorotellen yhden välikappaleen kanssa. Kiinnitä latvatähti sokerikuorrutteella. Anna kuivua.