Piparikaupunki
Lataa kaava-arkki (PDF) ja ohjeet tästä2 pkt (500 g) Sunnuntai Piparitaikinaa
Koristeluun:
• 1 kananmunan valkuainen
• noin 3 dl tomusokeria
• elintarvikeliimaa
• 1 rkl tomusokeria
Valmistusohjeet:
- Ota piparitaikinat sulamaan noin kahdeksi tunniksi.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Kauli piparitaikinat ohueksi levyiksi. Valmista yhteensä 10 kpl talonmuotoista piparia oheisia kolmea eri talokaavaa apuna käyttäen. Voit leikata talokaavat leivinpaperista ja laittaa ne piparitaikinan päälle. Leikkaa reunoja pitkin terävällä veitsellä ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista pipareita uunissa noin 5 minuuttia.
- Tee ylijääneestä taikinasta pohja kaupungille. Kauli taikina noin 20 x 30 cm
kokoiseksi levyksi ja paista uunissa 5-8 minuuttia. Mikäli taikinaa jää vielä yli, voit paistaa pieniä pipareita kuten esimerkiksi kuusia koristeeksi kaupunkiin. - Tarvittaessa siisti talonmuotoisten pipareiden reunat suoriksi terävällä veitsellä.
- Valmista pikeeri koristelua varten. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaista ja
tomusokeria hitaasti lisäillen 3-4 minuuttia. Laita pikeeri pursotuspussiin ja koristele
jäähtyneet talonmuotoiset piparit haluamallasi tavalla. Käytä pientä tyllaa tai leikkaa
pursotuspussin päähän pieni reikä. - Kun koristelut ovat kuivuneet, kokoa piparikaupunki. Liimaa kahta lyhyttä sivua
varten kaksi taloa vierekkäin ja kahta pitkää sivua varten kolme taloa vierekkäin.
Anna jähmettyä hetken. Sitten liimaa nämä osat pohjista kiinni piparista tehtyyn
pohjaan suorakaiteen muotoon. Lisää liimaa myös kaupungin kulmiin. - Voit koristella liimatut kohdat pikeerillä ja ripotella vähän tomusokeria kaupungin
päälle. - Halutessasi laita muutama led-tuikku palamaan kaupungin sisälle