Hevostalli

Lataa kaava-arkki (PDF) ja ohjeet tästä

1 pkt Sunnuntai Piparitaikinaa (1 kg)

Koristeluun:

  • 1 tuubi valkoista ja vihreää sokerikuorrutetta tai
  • 2 dl tomusokeria ja 1—2 rkl vettä
  • 50 g sulatettua suklaata

Kiinnitykseen: 1 dl sulatettua sokeria

Lisäksi: pursotinpussi

Sokerikuorrutteen valmistus:

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Laita kuorrute pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä.

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kaavat. Halutessasi voit kopioida ne paksummalle paperille tai pahville.
  3. Kauli taikinapalat 30 cm x 35 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä kaavojen mukaiset osat. Nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa pellillä ikkuna-aukot. Tee lopusta taikinasta sydänpiparit kattoon (n. 60 kpl), hevosia, kuusia, tikapuut sekä tallille alusta ja hevosille aita.
  4. Paista keskenään samankokoiset osat samalla pellillä. Paista pienet osat 200 asteessa 6—8 minuuttia, isommat osat 10—12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Koristele sokerivesikuorrutteella ikkunat ja tallin ovet ja ikkunaluukut. Koristele hevoset sokerikuorrutteella ja sulatetulla suklaalla. Koristele kuuset. Anna kovettua.
  6. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa.
  7. Kiinnitä sulatetulla sokerilla alustaan tallin pääty. Kiinnitä siihen ja alustaan sivuseinät ja niihin toinen pääty.
  8. Kiinnitä seinien yläsosaan kummallekin puolelle katon räystäsreunat. Kiinnitä räystäspaloihin katon harjapalat.
  9. Kiinnitä pienet piparisydämet kattoon sokerikuorrutteella.
  10. Kiinnitä aitapalat toisiinsa ja alustaan. Kiinnitä hevoset ja kuuset alustaan joko sulatetulla sokerilla tai sokerikuorrutteella.